Oto koltuğu satın alırken mutlaka Avrupa Güvenlik Standartlarına uygun olup olmadığını sorun.
Oto koltuğunun aracınıza kolay takılabilmesine ve emniyet kemerinin kolay bağlanabilmesine dikkat edin.
Almadan önce çocuğunuzun rahatlığını arabanızda test edin.
Oto koltuğunu asla önünde hava yastığı olan koltuklara yerleştirmeyin.
Küçük çocuklar için 0+ ve 0-6 ay arası grup oto koltuklarında, çocuğun yönü arabanın arkasına bakacak şekilde yerleştirilmelidir.
Grup 0+ ve grup 1-2 olarak adlandırılan oto koltuklarında, çocuğun omuz üstünden ve bacak arasından geçip bu noktada kilitlenen emniyet sistemi mevcuttur. Bu emniyet kemerinin bebeğinize uygun olmasına ve mekanizmanın çocuğunuzun vücut yapısına uygun bağlanabilmesine dikkat edin.
Oto koltuklarının baş bölgesinde darbe emici bölümler olup olmadığını kontrol edin. Çünkü kaza esnasında öne ya da yana savrulan çocuklar, öne arkaya ve yanlara sert bir şekilde çarpabilirler. Bu darbe emici bölümler sayesinde çocuğunuzun hassas omurilik ve kafatası korunmuş olur.
Çocuğunuzun kafası, oto koltuğunun üst noktasını geçmemelidir. Bu durumda kilosu ve yaşı ne olursa olsun bir üst grup oto koltuğuna geçmelisiniz.
Grup 2-3 olarak adlandırılan oto koltuklarında çocuk kemeri ve kilit sistemi yoktur. Otomobilin emniyet kemeri kullanılmaktadır.
Çocuğunuzun boynunu rahatsız etmemesi için oto koltuğunun baş ve boyun ayarlarını yapmanız gerekir.
Rahat ve Güvenli Bir Seyahat İçin…
Uzun bir yolculuktaysanız, 2 saatte bir mola vermelisiniz.
Yolculuk öncesinde çocuğunuz için gerekli olan tüm eşyaları ve donanımları hazır edin.
Oto koltuğunu kapıya çok yakın bağlamayın.
Kapıların çocuk kilidini mutlaka kapalı tutun.
Araçta çocuğunuzu asla yalnız bırakmayın. Araçtan inerken kontak anahtarınızı yanınıza alın, el frenini çekin ve vitesi boşa alın.
Çocuğunuzu yolculuk sırasında ortam sıcaklığına göre giydirin. Sıcaktan bunalan çocuk, yolculuk sırasında çabuk sıkılır.
Yolculuk öncesinde çocuğunuza ağır besinler ve bol sıvı besinler yedirmeyin.